13 mar 2018

Valencianada 2018

NI LA PLUJA NI EL VENT HAN POGUT AMB LA VALENCIANADA 2018


“Plovia aquell dia, per què vull! Per què tinc ganes que plogués”, com deia l’Ovidi Montllor. Plovia i feia vent i fred i, en canvi,1.800 alumnes procedents de 32 instituts valencians es desplaçaven per la ciutat a la recerca d’unes ubicacions que havien de visitar.


 Avui dimarts 27 de febrer, els alumnes de 1r de batxillerat A i B han participat en la 4a edició de la Valencianada. La Valencianada és una activitat que va sorgir de la mà d’un professor de Manresa el qual pretenia el seu alumnat fóra capaç de desplaçar-se de manera autònoma per Barcelona i que tinguera un coneixement més profund de la ciutat. A aquest objectiu va afegir un ingredient magnífic: l’ús de les aplicacions i de les noves tecnologies.


El punt de trobada, ha estat el MUVIM. Des d’allí els nostres alumnes han eixit en grups de 4 o 5 per visitar la ciutat. Cada grup disposava d’un sobre amb 4 targetes que es corresponien amb 4 localitzacions de la ciutat on havien de desplaçar-se utilitzant el transport públic. Cal dir que la EMT ens ha facilitat bonobusos gratuïts i il·limitats.


Els objectius de l’activitat són múltiples: moure’s per la ciutat de manera autònoma així com conèixer llocs nous i informació desconeguda. Per a tot això cal fer ús de diverses aplicacions de mòbil com ara Instagram, la Realitat Augmentada, el lector de codis QR, el geolocalitzador Life360 o la de l’EMT.


En cadascuna de les localitzacions els alumnes han hagut de respondre a unes qüestions mitjançant l’aplicació de la Realitat Augmentada, fer-se un selfie i enviar-lo per instagram als hastgs de l’activitat i de l’institut #VLCda18campanar, VLCda18, WMCPda18 amb la resposta com a comentari.


Cliqueu en l’enllaç, la ràdio pública A punt ràdio en fa ressò en el minut 48’


I la premsa


I el twitter




No hay comentarios:

Publicar un comentario