22 jun. 2017

VIATGE FI DECURS A LA TOSCANA 4RT ESO

Un any més, els alumnes de 4t d'ESO han celebrat el final d’etapa amb un viatge i en aquesta ocasió el paisatge escollit ha estat la Toscana. Entre el 16 i el 21 de juny han visitat diverses ciutats emblemàtiques acompanyats pels professors Víctor Marín i Marina Bartual i pels guies de l'agència Stupendos Viajes, que anaven il·lustrant les visites amb explicacions sobre la història de les diferents ciutats de l’itinerari.

La primera parada fou a Marsella on aprofitaren per passejar pel port i davant la catedral Notre-Dame de la Garde, van aprendre que l’origen de la Marsellesa es troba en l’himne patriòtic que l’alcalde d’Estrasburg havia encomanat al músic Joseph Rouget de Lisle l’abril de 1792 amb motiu de la guerra d’Àustria. Uns mesos més tard, aquest va ser l’himne que els voluntaris de Marsella cantaven mentre marxaven cap a París.

A l’endemà posaren rumb a Pisa on ningú va voler perdre l’ocasió de fer-se la foto subjectant la torre. Però el centre d’operacions seria Florència des d’on realitzarien les diverses excursions. Aquesta ciutat ens va captivar des del primer moment amb el David de Miquel Àngel, el Palazzo Vecchio, el Ponte Vecchio, la Galeria dels Uffizi o la basílica de Santa Maria del Fiore. I des de dalt de la cúpula de Brunelleschi van gaudir d’unes impressionants panoràmiques de la ciutat.

A Siena van passejar pels carrers del centre històric, un entorn medieval que ha estat declarat Patrimoni de la Humanitat. La piazza del Campo tampoc els va deixar indiferents per la seua original forma de conxa. Sembla impossible viatjar a Itàlia i no tastar la pasta per això en menjaven cada dia, això sí, les salses sempre eren diferents. Altra especialitat és la pizza i les de Siena van ser de traca!

L’estiu ens va donar la benvinguda quan tornàvem dalt del bus però dies abans ja es feia sentir la calor, sort que tenien els gelats. Els de San Gimignano eren excepcionals, fins i tot comptaven amb premis internacionals. Una delícia que ens va ajudar a gaudir d’aquesta població plena de torres en un entorn privilegiat enmig de les muntanyes. 

Arribats a la nostra ciutat, es pot dir que ha estat un viatge per repetir!!No hay comentarios:

Publicar un comentario