29 mar 2010

JORNADES DE PORTES OBERTES A LA CIÈNCIA EN L'HOSPITAL LA FE

València (25-03-2010).- Prop de 30 alumnes de Batxillerat de l'IES Campanar de València han participat en la Jornada de Portes Obertes que, dirigida a jóvens estudiants, organitza cada any l'Institut d'Investigació Sanitària de l'Hospital Universitari La Fe, a fi de despertar la vocació científica i l'interés per la investigació biomèdica entre jóvens d'ensenyança secundària. 
Durant prop de 7 hores, estudiants de l'Orientació Sanitària de segon curs del Batxillerat de l'IES Campanar, acompanyats dels seus professors, han visitat distintes unitats d'investigació i tingut l'oportunitat de conéixer de primera mà, el treball desenrotllat pels investigadors del centre sanitari i els projectes científics que es duen a terme en l'Hospital. Els alumnes van departir en un animat diàleg amb els investigadors responsables els que van respondre a totes les seues preguntes.
En el Centre d'Investigació, van visitar la Unitat d'Hepatologia Experimental, on van conéixer les tècniques utilitzades per al cultiu de cèl·lules humanament i particularment d'hepatocits, i la utilitat d'estos últims per als estudis de desenrotllament de nous medicaments i per a teràpia cel·lular, de la mà de la Dra. Mª José Gómez-Gorrí.
El Dr. Carlos Vila, veterinari del Centre d'Investigació, va impartir una conferència seguida amb molt d'interés sobre “La Investigació amb animals”, amb una posterior visita a l'estabulari que va despertar l'interés i la curiositat entre els jóvens estudiants. 
El Dr. Germà Torregrosa de la Unitat de Circulació Cerebral Experimental va captivar els estudiants explicant-los el funcionament del cervell i com s'estudien els mecanismes pels quals es produïx el dany per ictus cerebral i fàrmacs que minimitzen el dany en ratolins.



No hay comentarios:

Publicar un comentario