21 abr 2011

PREVENCIÓ DEL TABAQUISME

Els alumnes de 1r de batxiller han realitzat el dia 20 l'última sessió del taller de prevenció del tabaquisme. El grup de xavals/les que va visitar l'IVO ha exposat davant els seus companys les imatges que van prendre de la persona afectada de càncer de pulmó i del cirurgià toràcic que li va atendre. El Dr. Juan Carlos Peñalver, cirurgià toràcic de l'IVO, ha deixat la seva consulta per unes hores per treballar amb els nostres alumnes i resoldre qualsevol dubte que pogués sorgir. La Comunitat educativa de l'IES Campanar li està molt agraïda per la seva labor.

VISITA AL COMPLEX ESPORTIU LA PETXINA

El dia 20 d'abril, els alumnes de 1º i 2º ESO han realitzat un recorregut guiat per les instal·lacions del riu i han visitat el Complex Esportiu La Petxina. L'activitat, organitzada per la professora de E.Física, Na Luz López, tenia com com a objectiu que els alumnes més joves conegueran activitats d'oci saludables i que aprofitaren instal·lacions que tenen a la zona.
Felicitem la iniciativa i agraïm la col·laboració dels alumnes del Practicum.

EXCURSIÓ A MORAGETE

ELS DIES 18 I 19 D'ABRIL,ELS ALUMNES DE 2n ESO A,B I C VAN GAUDIR DE DOS DIES I UNA NIT EN UNA IMMERSIÓ EN ANGLÉS EN EL COMPLEX EDUCATIU "CAMPUS MORAGETE" SITUAT A REQUENA.


A MÉS DE LES ACTIVITATS A L'AIRE LLIURE I CLASSES D'ANGLÉS,TAMBÉ VAN TENIR CLASSES DE FÍSICA I QUIMICA EN ELS LABORATORIS DEL COMPLEX.

DIA DEL LLIBRE

El divendres dia 15 i el dimarts 19 d'abril hem celebrat el dia del llibre en l'Institut. Des de 1r ESO fins a 2n de Batxiller els diferents grups han anat passant per Usos Múltiples en sessions de 1hora. A cada sessió s'han llegit fragments de textos literaris i recordat a diferents autors: Mario Vargas Llosa, Ana Mª Matute, Enric Valor etc. Mereix un esment especial el treball realitzat per Paco Tejedo i Miguel Alonso amb els alumnes de 4t i 1r de batxiller. Al final de l'acte els alumnes que han aprovat les dues primeres avaluacions han recollit un diploma, un llibre i una rosa.


EDUCACIÓ SEXUAL

Educació Sexual. Els dies 8, 13 i 15 d'abril els alumnes de 3ºESO han rebut  les xerrades d'educació sexual impartides per personal de Salut Pública En sessions de 2 hores per a cada grup, els xavals han accedit a una informació apropiada per a la seva edat que els permetrà tenir una concepció de vida saludable, tal com la defineix l'Organització Mundial de la Salut.
El Centre està molt agraït per la col·laboració rebuda.

16 abr 2011

Dimarts passat 12 d'abril, els alumnes de Llatí i Grec, acompanyats per les seves professores Na Mª Luz Abad i Na Lourdes Morató van assistir al matí a la representació teatral de l'obra "Medea" d'Eurípides, en el teatre romà de Sagunt. A la vesprada els alumnes de 4t ESO van participar en el taller d'Indumentària romana mentre que els de 1r i 2n batxillerat van realitzar el taller de Mosaics romans.


12 abr 2011

PREMI DEL CONCURS EX-PERIMENTA

El diumenge 3 d'abril de 2011 es va celebrar en el Jardí Botànic, organitzada per la Facultat de Física de la Universitat de València, la sexta edició del Concurso “Ex-*perimenta”, d'experiments i demostracions de física i tecnologia, per a alumnes d'edats compreses entre 12 i 18 anys, que pretén convertir als estudiants d'ensenyament mitjà en protagonistes actius i creatius.

Al llarg del matí es van poder observar treballs presentats per alumnes de 51 Instituts i col•legis de la província de València; el públic assistent rebia la informació i explicacions necessàries per entendre els experiments a càrrec dels propis alumnes.
L'IES Campanar va presentar un projecte de tecnologia denominat “La música de las cosas”, coordinat pel professor D. Emilio Martínez López, i amb la participació dels alumnes de 4º ESO Guillermo González Ordóñez, Víctor Moreno Salom, Hernán Rochina Pérez i Mykhaylo Semenov.
El citat projecte, que consisteix a fer música a través de diferents objectes (aigua, verdures, dibuixos al llapis i *miniórgano), es basa en la resistència elèctrica d'aquests objectes (veure fullet adjunt que es va lliurar en la fira). Totes les persones que s'apropaven podien tocar els projectes i fer la seva pròpia música.
El projecte de l'IES Campanar va obtenir el Premi del Públic, això és, va anar el projecte més votat pels visitants d'entre tots els projectes presentats de física i tecnologia, amb premi de 400 € i diploma per a cada concursant.
Donem l'enhorabona als alumnes i al seu professor per la consecució de tan important premi però sobretot per les hores de dedicació i treball que es tradueixen en prestigi per al centre i en un record inoblidable per als alumnes participants.
Així mateix, el divendres 8 d'abril, el Dpto. de Tecnologia i la *Vicedirección del Centre, com a reconeixement de l'Institut i en presència dels seus companys d'aula, felicitaren i van fer lliurament als quatre alumnes d'un diploma de participació i del premi obtingut en el concurs.
Per a més informació sobre el treball realitzat es poden consultar els documents i fotos que s'adjunten.

 


CONFERÈNCIA SOBRE ENRIC VALOR

El dia 6 d'abril, dins de les activitats programades entorn del dia del llibre, l'acadèmica Sra. Marisol González va impartir una conferència dirigida als alumnes de 2º de Batxiller. En ella va fer un recorregut amè i didàctic sobre la figura d'Enric Valor, triat per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua escriptor de l'any. L'IES Campanar li agraeix el temps dedicat als nostres alumnes i la felicita per la seva exposició.


3r PREMI OLIMPÍADES CLÀSSIQUES

Roberto Gimeno, alumne de 2n de batxillerat B ha guanyat el 3r premi de l'olimpíada de clàssiques.
La comunitat escolar es sent molt orgullosa d'este premi.
Enhorabona a ell i a les seues professores Na Lourdes Morató i Na Luz Abad.


DIÀLEG AMB JOSEP MARÍA FONALLERAS

El 5 d’abril, gràcies al Diàleg entre l'escriptor i els lectors joves organitzat, entre d'altres, pel Departament de Filologia Catalana de la Universitat de València, hem pogut conéixer "personalment" Josep Maria Fonalleras, del qual hem llegit Sis homes.

Segons ell la creació artística és un objecte que té un espai, un marc, com un quadre; ell vol que la literatura siga un impacte -la impressió de la paraula-, no un argument contat per un emissari, i cada lector en farà una lectura diferent.

RUTA CARMELITANA

Els alumnes de 1r d’ESO van fer el recorregut de la “ruta carmelitana”, visitant el convent del Carme, hui museu, i els convents de sant Josep de les carmelites descalces, per fora, i la plaça del Carme amb la seua església.

7 abr 2011

TEATRE EN ANGLÉS

El dimarts 5 d'abril, els alumnes de 2n d'ESO A, B i C assistiren a la sala Flumen a vore l'obra de teatre en anglés 'Nobody's Perfect'. Esta activitat complementa la immersió en anglés del treball realitzat a classe.

3 abr 2011

TALLER DE PREVENCIÓ D'ACCIDENTS DE TRÀFIC

Els alumnes de 4ºESO van realitzar el taller de prevenció d'accidents de trànsit, el dia 11 de març. Com cada any, un lesionat medul·lar i personal sanitari, en aquesta ocasió un metge de l'hospital de Manises, van provocar la reflexió a través del testimoniatge personal i de la informació sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit.