25 feb 2016

CONCURSO UNESA "CONOCE TU ELECTRICIDAD"

El Dpto. de Tecnología del IES Campanar, ha ganado el concurso de ámbito nacional “Conoce tu electricidad”, organizado por la Asociación de la Industria Eléctrica Española, UNESA, cuya finalidad es difundir conocimientos sobre la energía eléctrica. En esta séptima edición, curso 2015-16, han participado casi 1300 alumnos en 167 equipos de toda España.

El IES Campanar presentó tres equipos en los dos niveles convocados, 2º y 3º  de ESO. Los resultados conseguidos han sido inmejorables: primeros en la categoría de 2º ESO, y primeros y segundos en la de 3º ESO.

En este concurso hemos aprendido que el trabajo y la colaboración en equipo son fundamentales para lograr este magnífico resultado, inmejorable para nosotros y un hito en el concurso. Si bien es verdad que en anteriores ediciones, de 2003 a 2008, el IES Campanar obtuvo premios en todas las convocatorias.

Los profesores organizadores han sido Mª Pilar Gaínza Antón, y Olimpia López-Manzanares Beltrán, y han contado con la inestimable colaboración de David Benito Teixidó y Emilio Martínez López.

Los alumnos participantes han sido:
                         SERGIO ALVARRUIZ CAMPOS
                         LUCÍA BENAVENTE COBO
                         ESTELA ESTEVE CANTAVELLA
                         MARCEL FRANCO GUILLEM
                         JORGE GARCÍA CUBERO
                         ANNA GARCÍA VALIENTE
                         PEDRO LÓPEZ BENALOCHA
                         ISABEL MARTÍ HOYOS
                         RUBÉN MARTÍNEZ DEL HIERRO
                         CELIA MARTÍNEZ RASPALL
                         PABLO MESA PARDO
                         HÉCTOR MONTALVÁ MARTÍNEZ
                         HÉCTOR MURCIA LÓPEZ
                         ALEJANDRO PÉREZ CASTELLOTE
                         NATALIA PRADOS RUBIO
                         JAUME SALAS EQUIZA
                         SANDRA SEBASTIÁN SOLERA
                         LUCÍA SENABRE BELLIDO
                         CAROLINA TORRES QUINZÁ
                         LAURA RIVERO MIRÓ
                         ALEJANDRO VALERO DOMINGO
                         BORYANA VLADIMIROVA BORISOVA    

¡¡¡ENHORABUENA, CHICOS!!!

Más información sobre el Concurso en http://www.industriaelectrica.info/

4 feb 2016

RECORREGUT PER L'HORTA DE CAMPANAR

El dia 3 de febrer, professorat de diferents departaments didàctics de l'IES Campanar i alumnes de 1r Batx., juntament amb dos professors de magisteri, van fer un recorregut per l'antic camí de Campanar que condueix a l'horta.
L'objectiu de l'activitat era apreciar les possibilitats didàctiques i interdisciplinàries de l'estudi de l'horta, els sistemes de regadiu, usos del sòl etc.


L' ALUMNA INÉS PEÑALVER PREMIADA

El passat 26 de gener es va publicar la llista d'estudiants seleccionats del Programa de Beques Fundació Amancio Ortega.
Aquest programa convoca 500 beques adreçades a estudiants de 4t d'ESO de centres espanyols, per estudiar 1r de Batxillerat en un High School al Canadà o als Estats Units el proper curs escolar 2016-2017.
La nostra alumna Inés Peñalver Cosín, de 4t ESO C, ha obtingut una d'aquestes beques que cobreixen el 100% del cost del curs escolar al Canadà o Estats Units: viatge, taxa d'escolarització, convalidació d'estudis, allotjament i manutenció en una família d’acollida, assegurança mèdica i d'accidents, i el suport continuat durant els deu mesos d'estada.

És per això que tota la comunitat educativa se sent molt orgullosa de comptar amb ella com a alumna, i la felicita per haver aconseguit aquest reconeixement, per 1ª vegada en aquest centre, gràcies al seu esforç i dedicació.


ENHORABONA INÉS !!!

PRÀCTIQUES DE FISICA I QUIMICA A LA UV

Els alumnes de 2n de Batx A van realitzar aquest mes de gener dues visites al campus de Burjassot de la UV. Aquestes visites s'emmarquen en els programes didàctics "Aula Experimenta" i "Gaudint la Química", organitzats per les Facultats de Física i de Química respectivament, en col·laboració amb l'educació secundària. Aquests programes permeten als alumnes una presa de contacte amb la Universitat.
La primera visita la van realitzar els alumnes de Química el 14 de gener. En ella, van realitzar diverses pràctiques de gran interès formatiu i social, com són:
* Introducció a l'anàlisi qualitativa, per identificar un metall contaminant en aigua;
* Electrodeposició d'un metall, procediment utilitzat per a l'acabat de productes tan diversos com peces niquelades, bijuteria o xapats en or;
* Síntesi de niló, producte sintètic amb múltiples aplicacions, des de roba fins a coixinets de màquines.
Per finalitzar, es van estudiar diferents propietats físiques i químiques del diòxid de carboni, CO2, en estat sòlid, també conegut com gel sec o neu carbònica.
  
La segona visita la van realitzar el 26 de gener els alumnes de Física. Aquests van observar diferents fenòmens que mostren la naturalesa ondulatòria de la llum, com són la difracció i la polarització, els quals tenen gran aplicació pràctica, des de l'anàlisi de substàncies fins a la detecció de tensions estructurals en peces transparents. A continuació, van estudiar la formació d'imatges mitjançant lents convergents i divergents. Finalment, van construir un microscopi amb dues lents i van determinar l'augment angular (l'amplificació) del mateix.

PRÀCTIQUES DE BIOLOGIA A LA UV

L'alumnat de 2n Batxillerat A, amb la seua professora Lina García, va acudir el 28 de gener a la Facultat de Ciències Biològiques, on va realitzar pràctiques de laboratori, dins el programa "FES Ciència" que organitza cada any la Universitat de València.
La primera pràctica, "Descobreix el món microscòpic", posava en evidència la ubiqüitat dels microorganismes, realitzant diferents cultius, presents a la boca, oïda, soles de les sabates, mans...
A la segona pràctica, "El CSI aplicat a la biologia, què menja una òliba i per què", l'alumnat va comprovar, a partir de diferents egagròpiles, la dieta d'una òliba, identificant mitjançant una clau dicotòmica de cranis i mandíbules, les diferents preses de les quals s'alimenta.