22 dic 2011

VISITA A LA VALÈNCIA GÒTICA

Els alumnes de 2on de Batxillerat, el dimecres 21, han visitat, acompanyats pel seu profesor d’Història de l’Art, diversos edificis d’estil gòtic de la ciutat.
La visita ha començat per l’esgésia de Sant Joan de l’Hospital, la més antiga de les construïdes després de la conquesta al segle XIII, i ha continuat pels Banys de l’Almirall.
Després han fet un recorregut per les diferents parts de la catedral de València, i han passat més endavant a l’església de Santa Caterina i a la Llotja, exemple del gòtic civil del segle XV.
La proximitat d’uns llocs a uns altres  i la bona disposició dels alumnes per a aprendre i gaudir de l’art, ha fet possible un gran aprofitament de l’activitat, que ha aportat de segur uns coneixements molt valuosos per a completar el treball de l’assignatura.

16 dic 2011

BACHILLERATO INTERNACIONAL


El IES Campanar ha adquirido la categoría de colegio solicitante* para ofrecer el Programa del Diploma y desea obtener la autorización para ser un Colegio del Mundo IB. Los colegios del mundo IB comparten una filosofía común: un compromiso con una educación internacional rigurosa y de calidad que consideramos importante para mis alumnos.

*Solo los colegios autorizados por la Organización IB pueden ofrecer cualquiera de los tres programas académicos: el Programa de la Escuela Primaria (PEP), el Programa de los Años Intermedios o el Programa Diploma (PD) (además del Certificado de estudios con orientación profesional del IB). La categoría de colegio solicitante no garantiza que el colegio obtendrá la autorización.

Para obtener más información sobre el IB y sus programas visite http://www.ibo.org/

11 dic 2011

INTERCANVI IES CAMPANAR-GYMNASIET SKÖVDE VÄSTERHÖJD (SUÈCIA)

Dins de la línia d'intercanvis amb altres països de la Unió Europea, un grup de 15 alumnes de l'institut Campanar amb el seu professorat,  s'han desplaçat a la ciutat de Skövde (Suècia) entre els dies 5 i 12 de desembre.
Les noticies que ens arriben des d'allí ens indiquen que el nostre grup s'ha integrat satisfactòriament en aquesta comunitat escolar. 
Per a més informació podeu consultar el blog de l'intercanvi en la següent direcció: http://naturaculturayunasociedadsostenible.blogspot.com/

7 dic 2011

TEATRE EL MUSICAL " L'ULTIM RODER"

L’alumnat de 4t d’ESO va assistir el dia 2 de desembre  a l’estrena de l’obra  L’últim roder, basada en la novel.la de Josep Franco,  al teatre El Musical.
A més de gaudir de la música del cantautor valencià, Òscar Briz,  i de la multiplicitat  de personatges que  interpreta  l’actor Ferran Garrigues, va resultar una  sorpresa  ben  agradable l’assistència de l’escriptor  a l’espectacle. Una vegada finalitzada l’obra, Josep Franco, juntament amb Ferran Garrigues, Òscar Briz i Xavier Lauder, director teatral,  van protagonitzar un col.loqui amb els alumnes.
La representació està dins del programa Teatre i Literatura,  presentat per  la companyia Tornaveu conjuntament amb Edicions Bromera,  a propòsit del  25é aniversari de la publicació de la novel.la, el qual pretén que els alumnes  es motiven en el món de la literatura i les arts escèniques.


1 dic 2011

TEATRE EN ANGLÉS

Els alumnes de 2n ESO,  dimarts dia 29, assistiren a la representació en anglès de "Bonnie and Clyde" en el Complexe esportiu la Petxina. En l'obra participaren alumnes del centre. La representació fou divertida i participativa.


ACTIVITATS DEPARTAMENT DE NATURALS

Eixida a la Ribera del Xúquer
El grup d'estudiants de Ciències de la Terra i mediambient de l'institut ha fet una sortida dilluns 21, per tal d'observar in situ fenòmens paisatgístics, elements del paisatge, successions en bosquines, característiques del paisatge litoral, impactes visuals, formacions costaneres,... i repassar els impactes, recursos i riscs del litoral, tal i com està previst al temari de selectivitat de l’assignatura corresponent.
Encara que el dia ha estat plujós, hem pogut treballar alguns conceptes i, com a mínim, ha resultat original això de mirar uns paisatges quan plovisqueja.





 
Barranc del riu Bunyol
Els alumnes de 4rt de Biologia i geologia han fet una sortida, divendres 25, per tal d’aprendre, observar, reconèixer "in situ" i treballar sobre el karst, centrat en els paratges de la foya de Bunyol, les tobes calcàries i el canó del riu Bunyol.
Recomanem a tothom el recorregut, és impressionant.



PROGRAMA DE PREVENCIÓ TABÀQUICA

Seguint amb les activitats de Prevenció del Tabaquisme, els alumnes de 3r ESO van rebre, el dimecres 16 i el dilluns 21, la xarrada informativa dels residents de pediatria del Hospital La Fe. De la mateixa manera que en ocasions anteriors els ponents eixiren satisfets de la participació activa del nostre alumnat, doncs plantejaren tot tipus de dubtes i curiositats. Des de la Comunitat educativa volem agrair la seua labor i dedicació.