23 dic 2010

VISITA AL MUSEU D'HISTORIA NATURAL TORRES SALA

El dimarts dia 21 de desembre els alumnes de 1r de Batxillerat A, optativa de Biologia, acompanyats de la seua professora Amparo Cinos, realitzaren un taller sobre el regne Animal al Museu d’ Història Natural Torres Sala de València.

Este taller permet als estudiants observar i manipular diferents especies de animals vius, activitat que no es or realitzar en l’ Institut. Com s’observa en les fotografies la satisfacció dels estudiants es manifesta,..., els animals un poc estressats.

22 dic 2010

ACTIVITATS DIA 21 DE DESEMBRE

Dia 21


1. els alumnes de l’optativa de Religió de 1ºESO, amb la seua professora Sra. Mª Jesús Sanmartín i dins de les activitats programades pel Departament de Religió, han visitat Betlems de la Ciutat de València.


2. Els alumnes de 4t de l’ESO, dins de les activitats d’Educació comciutadans que programa la ViceDirecció han rebut una xarrada de l’Inspector Mesa  sobre la responsabilitat com a ciutadans. Des d’ací volem expressar el nostre agraïment per la dedicació i delicadesa amb què cuida dels nostres alumnes

TROBADA DE ALUMNES MEDIADORS

Dia 20 de desembre.
Un equip d’alumnes mediadores va acudir el dilluns, dia 20 al VII trobada de mediadors que va tindre lloc en l’IES Benlliure. Allí van reproduir un dels programes de ràdio que emeten els dijous en l’Institut. El programa es va titular " Ones per a la convivència".



VISITA A LA CIUTAT DE LA JUSTICIA

Visita a la Ciutat de la Justícia dia 20

Els alumnes de 4ºESO, dins de les activitats programades en l’assignatura de Filosofia, van visitar els jutjats de València. Van assistir a "vista", se van entrevistar amb el jutge, a qui van poder formular tot tipus de preguntes i posteriorment van ser repartits en grups xicotets en diferents juís. Les professores Sra.Mercés Millastre i Sra. Margarita García de Cortázar han valorat molt positivament l’activitat.

PREVENCIÓ DEL TABAQUISME

El dijous, 16 de desembre, en les hores de tutoria, Paco Polit, voluntari de INSVACOR, va realitzar un taller de prevenció tabáquica amb els alumnes de 3r d'ESO, l’interés i participació del qual va ser excel•lent.


19 dic 2010

GUANYADORS DEL CONCURS "EL PROBLEMA DE LA SETMANA"

Després de 10 setmanes (un problema per setmana) del concurs de resolució de enunciats matemàtics i lògics, els guanyadors han segut:

Primer cicle d'ESO: DANIEL ALEJANDRO OVIEDO MUÑOZ
Segon cicle d'ESO: MIKHA SEMENOV
Batxillerat: KEVIN MONTALVÀ MINGUET

El premis es repartiran el proper dimecres dia 22 de desembre en el despatx de Direcció.

Nota: Una segona fase d'este concurs tindrà lloc durant cinc setmanes deprés de les vacances de Nadal.

16 dic 2010

EIXIDA A LA RIBERA DEL XUQUER

L’eixida extraescolar a la Ribera de Xúquer, zones costanera i marjal de Sueca i València és en realitat un recorregut amb parades o fites que pretén mostrar directament els enclavaments costaners i permet una exposició il·lustrada amb els paisatges naturalesque sempre seran millors que les fotografies.
Es tracta de visualitzar els aspectes geotopológicos d’una costa ( platja, penya-segat, dunes, mareny, ullals, port, llacunes, desembocadures de riu,... ), dels impactes humans més habituals: contaminació de l’aigua, eutrofixación, contaminació per fems, impacte urbanístic en primera línia de platja, recostrucción, mesures preventives dels impactes,....
A més de reconsiderar la topogeografía d’una zona de vall i plana al·luvial: conca de riu,  meandres estrangulats, zona d’inundació, canals de desaigüe alternatius, elements del paisatge biòtics i abiòtics, impactes paisatgístics, pantalles visuals, focus, panoràmiques i plans de la visual,... la consideració del paisatge com a recurs...
Fonamentalment es desenrotllen els conceptes bàsics de dos recursos fonamentals: els paisatges i les zones costaneres ( que són dos dels temes de selectivitat per a l’assignatura de Ciències de la Terra i del Medioambiente ) analitzant els recursos, impactes i riscos més importants.


13 dic 2010

CELEBRACIÓ DEL DIA DELS DRETS HUMANS

El 10 de desembre a les 13:•30 tots els alumnes d’Educació per a la Ciutadania de l’Institut van baixar al hall per a recordar, després de molts debats, l’aprovació dels Drets Humans per part de l’Assemblea General de l’ONU reunida a París el 10 de Desembre de 1948. Els alumnes van ser llegint el que va significar la seua aprovació com a ideals universals per a la construcció d’un món més just i solidari, davant d’unes veles enceses com símbol de la llibertat.Van acabar cantant "Imagine", cançó que havien treballat en la classe d’anglés en les setmanes anteriors.


A més en la classe de Ciutadania havien elaborat murals per a penjar per el centre i que substituïxen a l’exposició que va estar muntada fins a eixe dia de la ONG "Moviment contra la intolerància"

8 dic 2010

l'IES a Lüneburg

Entre els dies 30 de Novembre  i 4 de Desembre es desplaçaren a la bonica ciutat alemanya de Lüneburg un grup format per tres professores: Reyes Durà, Victoria Porras i Mercedes de Villegas, i els alumnes: Helena Estrela, Dídac Bosch, Cristina Marz, Marta Contreras i Pedro Asensi. Aquesta visita, la qual ha estat molt interessant i enriquidora està dins del programa europeu Comenius "The School as Integration Engine" del qual el nostre institut és coordinador del projecte. El viatge de tornada però ha durat dos dies més per la vaga de controladors aeris, havent de passar una nit extra a Hamburg i una altra a Palma de Mallorca.



VEURE MÉS FOTOS...

I ENCARA MÉS FOTOS...


Trobareu també un article en anglès d'alumnes i professors del nostre institut aparegut el 11 de Desembre al diari digital "Valencia Business News"     www.valenciabusinessnews.com

3 dic 2010

ACTIVITATS AL CENTRE


1. El dia 25 de novembre, dijous, tots els alumnes de 2º ESO van acudir amb els seus  tutors a l'ABC Parc a veure la pel·licula  "El meu nom és Khan dintre de projecte Cinema en valors.

 El contingut de la pel·licula  ha estat tractat en les hores de tutoria amb l'objectiu de treballar el respecte al diferent. 


2 El dimarts, dia 30 els alumnes de l'optativa de Tecnologia de 1º de batxiller i els de l'àmbit pràctic de 4t ESO Diversificació van visitar l'AIMPLAS ( l'Institut tecnològic del plàstic).



3. El dimecres, 1 de desembre, els alumnes 'Educació per a la Ciutadania van iniciar la visita guiada l'exposició muntada en l'entrada de l'Institut per a preparar la celebració del Dia Internacional dels Drets Humans.


4. El dimecres, dia 1, els alumnes de 3r d'ESO han rebut una xerrada impartida per les infermeres  del Centre de Salut Sra. Carmen Vercher i Sra. Ana González per a commemorar el dia mundial de la lluita contra la SIDA. 

1 dic 2010

Andrea Sánchez premio extraordinario de bachillerato

Andrea Sánchez i Bernat, alumna del IES Campanar hasta el curso pasado ha obtenido el número uno en la convocatoria de los premios extraordinarios de bachillerato de la Comunidad Valenciana. La comunidad educativa la felicita calurosamente y se siente muy orgullosa de que haya pasado por nuestras aulas. Sus antiguos profesores la animan a que participe también en la convocatoria nacional. Enhorabuena Andrea!!