21 may. 2010

VIATGE A LIPNÍK (TXÈQUIA)


Dins del programa Comenius “The School as the Integration Engine” els alumnes/as de primer de batxillerat: Paloma Roig, Sara Olivares, Sara Bueno, Marta Ramos i Alejandro Gómez, acompanyats del professors del projecte: Mercedes De Villegas i Fernando Escuin, conjuntament amb el carrec directiu Ma Eugenia Baquero, viatjaran entre els dies 24 i 29 de Maig a la ciutat de Lipník (Txèquia), per reunir-se a més amb els representants dels altres centres del projecte de les ciutats de Lüneburg (Alemanya), Ajka (Hongria) i Ginebra (Suïssa).

Veure el programa de la visita.

20 may. 2010

ACTES REALITZATS EN HOMENATGE AL PROFESSOR JOSÉ LUÍS GARCÍA TERRAZ

Tal com estava anunciat el dimecres dia 19 de maig es va celebrar l’acte de homenatge al professor José Luís García Terraz, que no va molt ens va deixar.
El programa anunciat  va ser desbordat per el gran número de alumnes que volgueren  expressar el seu dolor per la mort de José Luis així mateix  com el seu agraïment per la tasca que va realitzar durant el temps que va ser professor en este centre.

 En la foto apareix  la sua filla María ajudant a plantar l’arbre que ens recordarà a tots que encara viu entre nosaltres.

16 may. 2010

HOMENATGE AL PROFESSOR JOSÉ LUÍS GARCÍA

Dimecres que ve, dia 19 de maig, a les 18h els companys, familiars i amics de Jose Luis García li rendirem un xicotet homenatge: plantarem un arbre, llegirem poemes, escoltarem música....
Esteu tots invitats"
PROGRAMA:
1.-PRESENTACIÓ

2.-CANÇÓ .-
“Ay triste que vengo” Juan de l'Encina.

Acompanyament de guitarra i mandolina

3.-LECTURA DE POEMA:
MARÍA JESÚS CABALLER

4.-CANÇONS :
Acompanyament de guitarra
“La vida es bella”

5.-LECTURA DE POEMES:
AMPARO CINOS
AMPARO LÓPEZ
DOLORES MONTEAGUDO
EMILIO MARTÍNEZ

6.-.PLANTEM UN ARBRE

7.-LECTURA DE POEMA:
RICARDO RIZO

VISITA EXPOSICIÓ ART GREC

El dia 29 d'abril, els alumnes de Batxillerat van visitar l'exposició “Figures per a la vida i l'eternitat” el contingut de la qual oferix una col·lecció de 240 representacions de la vida quotidiana grega, en terracota policromada.

Són originàries d'Atenes i creades pels artesans de la regió de Beòcia (Tanagra i Tebes) i difoses per tot el Mediterrani. A destacar la sèrie de “la ballarina amb vel”, inspirada en les escultures ateneses de Praxíteles.
Estes figures van tindre una funció religiosa i funerària.

El temps dedicat a l'exposició va ser d'11:30 a 14:30.
Els alumnes han preparat un qüestionari sobre diversos temes de la mostra.
L'exposició ha sigut un mitjà per a conéixer una faceta més de l'art grec.

10 may. 2010

VISITA A L'AULA DE L' ENERGIA D'HIGUERUELA (ALBACETE)

Els passats dies 23 i 28 d'abril, tots els cursos de tercer d'ESO, acompanyats pel professorat del Departament de Tecnologia, van visitar l'Aula de l'Energia. d'Higueruela.  Amb la visita es pretenia complementar el tema de l'energia i les activitats realitzades en classe sobre el panorama energètic actual: tipus de fonts d'energia, problemes derivats del procés de producció d'energia, solucions que s'estan duent a terme i necessitat realitzar un consum energètic responsable i eficient, etc.

En la visita es van realitzar les activitats següents:

-Introducció: visió general del sistema energètic.
-Taller: activitat pràctica relacionada amb l'energia adaptada al nivell dels alumnes
-Maquetes: sistemes autònoms d'energies renovables on els alumnes podran comprovar com és el procés de transformació dels recursos naturals en energia útil.
-Audiovisual: es veu com Iberdrola gestiona les energies renovables, estudis per a instal·lar un parc Eòlic, construcció del mateix i muntatge d'aerogeneradors.
-Visita al parc Eòlic.

4 may. 2010

OLIMPIADA MATEMÀTICA.

Els alumnes de 4t de l'ESO Guillermo Ramirez i Kevin Montalvá representaren al nostre Institut en la fase comarcal de l’Olimpíada Matemàtica que es va celebrar el dissabte 24 d'Abril.
Després d'una dura competició el alumne Kevin Montalvà es classificà per a la fase provincial que tindrà lloc en Gandia el dia 15 de Maig.

El nostre reconeixement  als dos per la seua participació i alt nivell!!

HOMENATGE ALS LLIBRES

l divendres, dia 30, celebrarem l'última sessió del nostre homenatge als llibres. Esta vegada van assistir els alumnes de batxiller.
En l'acte era obligat compartir la nostra tristesa per la mort del professor Jose Luis García. Els alumnes van llegir els poemes que havien preparat en les classes de Castellano i Valencià, acompanyats per la música que el professor Oscar Vila va interpretar amb el grup musical de 4ºESO C. al final es van entregar els Diplomes, el llibre i la rosa als guanyadors del concurs literari organitzat per l'equip Comènius, als millors lectors, seleccionats per la Biblioteca del Centre i a aquells alumnes que han aprovat tot en les dos primeres avaluacions..
La vicedirecció del centre agraïx a tots la participació i anima als alumnes que s'ha de seguir treballant per a aconseguir el millor d'ells mateixos.SENDERISME I ORIENTACIÓ A SEGART

Els dies 19 i 26 d'abril els alumnes de 2n de l'ESO, en dos torns distints, van realitzar una activitat de senderisme i orientació a Segart. L'activitat, organitzada per la professora d'Educació Física, Na Luz López, tenia un triple objectiu: practicar les tècniques d'orientació i senderisme, fomentar la convivència entre els alumnes que la realitzaven i, la més important, demostrar que hi ha formes d'oci sanes i no consumistes. Els alumnes van tornar encantats després d'estar fent exercici a l'aire lliure des de les 9:30 fins a les 18:00h.

VIATGE A BARCELONA

Els alumnes de 2n de batxillerat de l'optativa de Literatura valenciana realitzaren un viatge a Barcelona entre els dies 22 i 25 d'abril amb la seua professora Na. Joana Montero.