30 abr 2010

DOLOR PER LA MORT DEL PROFESSOR I COMPANY JOSE LUIS GARCÍA TERRAZ

Jose Luis García Terraz ens ha deixat. El que va ser professor de l'IES Campanar durant mes de huit anys va morir ahir, dia 29 d'abril.

El funeral tindrà lloc el dissabte, dia 1, en el tanatori Atrium de la pista de Silla a les 12h. La incineració és realitzarà a continuació  12.30h. Podeu passar hui pel  tanatori des de les 12h. a les 20h..
L'ensenyament públic perd amb ell a un magnífic professional. La Comunitat Educativa de l'IES Campanar vol destacar la seua gran dedicació i humanitat que li fan mereixedor del qualificatiu PROFESSOR ( amb majúscules). Et trobarem a faltar.

29 abr 2010

23 D'ABRIL DIA DEL LLIBRE

"El dia 23 celebrarem el dia del llibre en l'Institut, amb els alumnes de l'ESO. Els alumnes dels diferents nivells han anat acudint a l'aula d'usos múltiples per a recitar una selecció de poemes de Miguel Hernández i alguns fragments de "Cinc hores amb Mario" i del "Heretge" de Miguel Delibes. L'acompanyament musical ha anat a càrrec del professor Oscar Vila i del grup de músics de 4ºC. Després de les lectures i la música, els alumnes que han aprovat totes les assignatures en les dos avaluacions han arreplegat un diploma, una rosa i un llibre com a reconeixement al seu treball"


El hall de l'Institut s'ha anat cobrint pels panells elaborats pels alumnes d'Atenció educativa, pels dibuixos de diferents alumnes que han col·laborat pel seu compte i per la informació dels concursos de l'equip Comènius. Des d'ací agraïm a tots la col·laboració.


VIATGE A CARCASSONNE

Inoubliable !!


Què dir del nostre viatge a Carcassonne?? Per a alumnes i professores, ha estat una experiència fantàstica ; el temps ha estat magnífic, i els llocs i paisatges, per a alguns dels xiquets, un meravellós descobriment.

El nostre Hotel (Le Terminus) ens agradà molt, ... potser el primer contacte vertader amb la llengua francesa per a alguns fou el fet de demanar la clau de l’habitació “Trois-cent trente-huit, s’il vous plaît, - merci!-“.

Els horaris francesos han estat, al principi sobretot, un xicotet inconvenient però finalment no els costà massa habituar-se a aquesta “exòtica” característica dels nostres veïns europeus. Desdejuni a les 7 del matí un diumenge? Pas de problème! ... i per la vesprada, quan en València estaven berenant, nosaltres estàvem sopant (es feu famosa la frase “són les 5 ... , anem a fer tard per al sopar !!)

El que més va agradar fou en general, els crêpes, per suposat, i desprès la Cité Médiévale de Carcassonne (on es refugiaren els Càtars), i el passeig en barca pel Canal de Midi (Toulouse), així com el château de Foix, la via Domitia que els romans ens deixaren a Narbona, l’església de Rennes-le Château, i tantes i tantes coses que recordarem tots ...

C’était vraiment fantastique! Els alumnes ja pensen en el proper viatge !!

26 abr 2010

ALUMNES DE LLATÍ I CULTURA CLÀSSICA A SAGUNT

El dia 22 d'abril els alumnes de Llatí de 4t de L'ESO, 1r i 2n BATX., van assistir al matí a la representació de “Les assembleistes” d'Aristòfanes en el teatre romà de Sagunt. Allí mateix se li va entregar a l'alumna Andrea Sánchez Bernet de 2n Bach els dos premis obtinguts en el Certamen Compitalia: el 2n premi en la modalitat Fídies pel seu còmic “Teseu a Creta” i el 3r premi en la modalitat Pausànies pel seu article periodístic “Gran èxit de la cimera sobre el clima a Eleusis”. Igualment les alumnes Alicia García Rodríguez i Marina Rodrigo Fernández de 2n Bach van rebre un diploma i un regal per haver participat en el Certamen.
A la vesprada, en la Domus Baebia van realitzar dos tallers relacionats amb l'antiguitat clàssica. Els alumnes de 4t de l'ESO van participar en el taller de “Ceràmica grega” i els alumnes de BATX. en el de “Escriptura antiga”.

21 abr 2010

SETMANA DEL LLIBRE (19-23 D'ABRIL)

Esta setmana hem començat a preparar la celebració del "Dia del llibre" amb lectures des de ràdio Campanar que enguany hem dedicat a Miguel Hernández i a Miguel Delibes.


Professors i alumnes van passant pels micròfons per a llegir fragments triats per ells mateixos.

El professor Emilio Martínez va realitzar una emotiva lectura de la "Elegia a Ramón Sijé", el Departament de Francés va rendir homenatge als llibres amb lectures de textos en francés acompanyats de música i fins al divendres esperem la col·laboració de tots els que vullgueu participar.




CURS DE PRIMERS AUXILIS

El dia 20 d'abril, de 15.30 a 17.30 va tindre lloc l'última de les quatre sessions que Sra Victòria Sánchez ha impartit en el nostre Institut. Hem aprés a cuidar ferides, colps, picadures, a relalizar embenats, a què fer davant d'un accident...I, sobretot, ho hem passat molt bé perquè hem tingut una professora magnífica. Confiem que el curs pròxim torne a estar amb nosaltres.