30 mar 2010

CONSTRUCCIÓ D'UNA CUINA SOLAR

S'ha celebrat en l'Institut el catorzé concurs de tecnologia de resolució de problemes tècnics. Enguany la proposta era ambiciosa i solidària: la construcció d'una cuina solar.


REPARTIMENT DE PREMIS
ELS ALUMNES PREMIATS HAN SEGUT:
Daniel Herrera Sastre 1º ESO A
Carlos García Rodríguez 1º ESO A
Elena López Franco 1º ESO C
Silvia Vaquero Trasoyeres 1º ESO C
Paula Ríos Canut 3º ESO C
Marina García Ortí 4º ESO B

Més informació sobre el concurs...

29 mar 2010

HOMENATGE A MIGUEL DELIBES

Els alumnes de 3ºESO A rendixen homenatge a Miguel Delibes. En la classe de Llengua Castellana, amb la seua professora Sra. Paz Sendra, elaboren un pòster explicant el més significatiu del "guardià del castellà",com l'han qualificat alguns mitjans.

VISITA A L'IES ISABEL DE VILLENA

El dia 25 de març,un grup d'alumnes de Campanar, de l'opció de lletres, va assistit a una representació de "L'assemblea de les dones" d'Aristòfanes, interpretada en versió adaptada pels alumnes de l'optativa de Teatre de l'IES Isabel de Villena.

JORNADES DE PORTES OBERTES A LA CIÈNCIA EN L'HOSPITAL LA FE

València (25-03-2010).- Prop de 30 alumnes de Batxillerat de l'IES Campanar de València han participat en la Jornada de Portes Obertes que, dirigida a jóvens estudiants, organitza cada any l'Institut d'Investigació Sanitària de l'Hospital Universitari La Fe, a fi de despertar la vocació científica i l'interés per la investigació biomèdica entre jóvens d'ensenyança secundària. 
Durant prop de 7 hores, estudiants de l'Orientació Sanitària de segon curs del Batxillerat de l'IES Campanar, acompanyats dels seus professors, han visitat distintes unitats d'investigació i tingut l'oportunitat de conéixer de primera mà, el treball desenrotllat pels investigadors del centre sanitari i els projectes científics que es duen a terme en l'Hospital. Els alumnes van departir en un animat diàleg amb els investigadors responsables els que van respondre a totes les seues preguntes.
En el Centre d'Investigació, van visitar la Unitat d'Hepatologia Experimental, on van conéixer les tècniques utilitzades per al cultiu de cèl·lules humanament i particularment d'hepatocits, i la utilitat d'estos últims per als estudis de desenrotllament de nous medicaments i per a teràpia cel·lular, de la mà de la Dra. Mª José Gómez-Gorrí.
El Dr. Carlos Vila, veterinari del Centre d'Investigació, va impartir una conferència seguida amb molt d'interés sobre “La Investigació amb animals”, amb una posterior visita a l'estabulari que va despertar l'interés i la curiositat entre els jóvens estudiants. 
El Dr. Germà Torregrosa de la Unitat de Circulació Cerebral Experimental va captivar els estudiants explicant-los el funcionament del cervell i com s'estudien els mecanismes pels quals es produïx el dany per ictus cerebral i fàrmacs que minimitzen el dany en ratolins.



VISITA A LA BIBLIOTECA VALENCIANA

EL dia 24 de març, els alumnes de 2n de batxiller dels grups B i C van acudir a l'activitat que la Biblioteca Valenciana promou d'animació a la lectura a través de la trobada amb escriptors. L'activitat va començar amb una visita guiada a través de l'edifici, al llarg de la qual es va explicar l'origen i l'evolució del mateix. Després d'una xarrada prèvia amb els professors, l'escriptor LUIS GARCÍA MONTERO va atendre als centenars d'alumnes que esperaven les respostes a les seues preguntes.


Els nostres alumnes i les professores del Departament de Castellano, Sra. Trinidad Peris i Sra. Paz Sendra, van valorar molt positivament l'experiència"

Moltes gràcies per la vostra eficient col·laboració!
 

22 mar 2010

CONFERÈNCIA DEL DR. JOSÉ VICENTE CASTELL

Hui, dia 22 de març ha tingut lloc una conferència del Dr. D. Jose Vicente Castell, director del Centre d'investigació de l'Hospital la Fe de València dirigida als alumnes de batxiller de ciències de l'Institut. El Dr. Castell ha explicat en primer lloc el que significa investigar i ha animat als alumnes a interessar-se per esta eixida professional. A més, ha esbossat les línies d'investigació que s'estan desenrotllant en este moment en l'Hospital la Fe. L'Institut de Campanar ha firmat per segon any consecutiu un conveni de col·laboració amb este Centre. El dit conveni oferix la possibilitat que, després d'una visita dels alumnes al mateix, estos tindran la possibilitat de presentar algun treball sobre el tema que més els haja interessat i, de ser seleccionats, podrien participar durant dos setmanes de les vacacions d'estiu en la investigació del tema triat.

10 mar 2010

ACTIVITATS SETMANA DEL 22 AL 26 DE MARÇ


Dia 22, Dilluns

Activitat: “Presentació de les línies d'investigació de l'Hospital Universitari la Fe de València” pel Doctor  D. José Vicente Castell, (Doctor en Ciències, Doctor en Medicina i Llicenciat en Farmàcia)
Grup: Alumnes 2n Batx. a i B i 1r de Batxiller A
Hora: 12:30 - 14:25
Organitza: Sra. Amparo Cinos  (Dpt. De Ciències Naturals)

Dia 24, Dimecres

1-Activitat: “Trobada amb l'escriptor Luís García Montero”
Grup: Alumnes 2n Batx. B i C
Hora: 9:10 - 13:30.
Organitza: Sra. Trinidad Peris i Sra. Paz Sendra (Dpt. De Castellano)
2- Activitat: “Visita a la Sala de Control de Tràfic de l'Ajuntament”
Grup: Alumnes 4t ESO ABC
Hora: 9:00 – 12:00
Organitza: Sra. Pilar Gainza i D. Emilio Martínez (Dpt. de Tecnologia llistes penjades)

Dia 25, Dijous

1- Activitat: “Diàleg amb Maria Barbal”
Grup: Alumnes de 4t ESO C i alumnes de Literatura de 2n Batx. (llistes penjades)
Hora: 9:00- 13:00
 Organitza: Sra Joana Montero (Dpto. Valencià)
2-Activitat: “Visita al Centre d'Investigació de la Fe” d'alguns alumnes de 1r de Bach.A (llista penjada)
Hora: 8:30-14:20
Organitza: Sra. Amparo Cinos
3- Activitat: Representació teatral en l'IES Isabel de Villena de “L'Assemblea de dones”
Grup: Alumnes de 2n Batx. C, i alumnes de Llatí de 4t ESO ABC i 1r Batx. B (llistes penjades)
Hora: 14:00 – 18:00
Organitza: Sra. Pilar García i Sra. Lorda Morató

DIA 26, Divendres (fins al dia 30)

Activitat: viatge a Carcassone i País Càtar dels alumnes de Francés (llista penjada)
Professors que acompanyen: Sra. Rosa Medina, Sra. Carmen Yagüe i Sra. Elia Llorens
Activitat: Els alumnes de 2n ESO assistixen a la projecció de la pel·lícula “Barri” en usos múltiples.
Hora: 12,30-14,25
Organitza: Sra. Margarita Blanco

DIA 27, Dissabte
Activitat: “Olimpíada de Clàssiques”
Grup: Alumnes de 2n Bach. Maite Catalunya i Marina Rodríguez
Organitza: Sra. Lourdes Morató (Dpt. De Llatí)
( El curs de primers auxilis s'impartirà els dies 23,25 i 29 de març i el 20 d'abril , de 15:30 a 17:30)




2 mar 2010

MÉS DE 3000 VISITES AL NOSTRE BLOG

Per tota la informació que han aportat molts de vosaltres i l’interés per conèixer-la per part d’altres, hem aconseguit en  poc més de dos mesos superar la quantitat de 3.000 consultes del nostre Blog.

Volem animar -vos en esta tasca, que únicament pretén informar de la forma més ràpida sobre les activitats i esdeveniments en el nostre Institut.

Enhorabona a tots.